
Ha imádod a krumplit, akkor ez a köret telitalálat lesz számodra. A kívül roppanós, belül krémes burgonya lesz idén a húsvéti menüd egyik legnagyszerűbb eleme. Elárulta a séf, hogyan kell elkészíteni, neked pedig egyszerűen vétek lenne kihagynod!
Ronny Joseph Lvovski séf szerint ez a krumpli maga a kulináris álom. Mindössze két speciális összetevő kell hozzá, amely teljesen új értelmet ad neki. Az egyik a kacsazsír.
„A megfőtt burgonyát kacsazsírban sütöm, mely gazdag és dekadens ízt kölcsönöz neki. Az extra ízhatás érdekében pedig néha adok hozzá kevés fokhagymát és rozmaringot is” – mondja el a trükköt a szakértő.
És hogy mi az ellenállhatatlan roppanósság titka? Nem más, mint a szódabikarbóna! Kis mennyiséget kell adnunk a vízhez, amikor megfőzzük sütés előtt a krumplit. A szódabikarbóna a séf elmondása szerint hasznos, hogy lúgosabb környezetet teremt, mert a burgonyát ezzel készíti elő a sütéssel elért roppanóssághoz.
Ha azonban mégis maradnál a krumplipürénél, akkor a Michellin csillagos séf szerint a legfontosabb, hogy jó minőségű alapanyagokat használj. Nem is szükséges más az elkészítéséhez, mint burgonya, tej, vaj, valamint ízlés szerinti mennyiségű só. Azonban az arányok és az elkészítés módja nagyon sokat számít a legjobb végeredményhez. Ide kattintva azt is megnézheted, pontosan milyen lépéseket kövess hozzá!