nlc.hu
Gasztro
Mennyei krumplis köret húsvétra

A krumplipüré és sült krumpli szerelemgyereke ez a mennyei köret

Kívül roppanós, belül krémes - igazi álom ez a krumplis köret, ami húsvétkor is nagy sláger lehet az asztalon!
krumpli köret húsvét

Ha imádod a krumplit, akkor ez a köret telitalálat lesz számodra. A kívül roppanós, belül krémes burgonya lesz idén a húsvéti menüd egyik legnagyszerűbb eleme. Elárulta a séf, hogyan kell elkészíteni, neked pedig egyszerűen vétek lenne kihagynod!

Ronny Joseph Lvovski séf szerint ez a krumpli maga a kulináris álom. Mindössze két speciális összetevő kell hozzá, amely teljesen új értelmet ad neki. Az egyik a kacsazsír.

„A megfőtt burgonyát kacsazsírban sütöm, mely gazdag és dekadens ízt kölcsönöz neki. Az extra ízhatás érdekében pedig néha adok hozzá kevés fokhagymát és rozmaringot is” – mondja el a trükköt a szakértő.

És hogy mi az ellenállhatatlan roppanósság titka? Nem más, mint a szódabikarbóna! Kis mennyiséget kell adnunk a vízhez, amikor megfőzzük sütés előtt a krumplit. A szódabikarbóna a séf elmondása szerint hasznos, hogy lúgosabb környezetet teremt, mert a burgonyát ezzel készíti elő a sütéssel elért roppanóssághoz.

Ha azonban mégis maradnál a krumplipürénél, akkor a Michellin csillagos séf szerint a legfontosabb, hogy jó minőségű alapanyagokat használj. Nem is szükséges más az elkészítéséhez, mint burgonya, tej, vaj, valamint ízlés szerinti mennyiségű só. Azonban az arányok és az elkészítés módja nagyon sokat számít a legjobb végeredményhez. Ide kattintva azt is megnézheted, pontosan milyen lépéseket kövess hozzá!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top