nlc.hu
Gasztro

Kiáll a kés a nyakából, de ez nem zavarta a kacsát

Késsel a nyakában él boldogan a vadkacsa

Franciaországban az állatvédők fedezték fel a vadkacsát, ami késsel a nyakában él látszólag háborítatlan, boldog életet.

A Pinocchio et Sauvageons társaság Donald kacsának nevezte el a vadkacsát, akinek a nyaka bal oldalából egy vörös nyelű kés lóg ki. A kacsát az északnyugat franciaországi Saint-Noiff lakói fedezték fel, és megdöbbenve vették észre, hogy az elsőre súlyosnak tűnő sérülés ellenére Donald háborítatlan életet él: boldogan úszkál a többi vadkacsával, mászkál velük és úgy tűnik, hogy az étkezésében sem zavarja őt a kés – derül ki az odditycentral beszámolójából.

Donald

Donald kacsa késsel a nyakában (fotó: Pinocchio et Sauvageons )

Az állatvédők ennek ellenére úgy gondolták, a kiálló kés hosszú távon gondot okozhat Donaldnak, ezért úgy döntöttek, eltávolítják. A vadkacsa azonban nagyon gyors volt, napokig tartott a befogása, ám végül március 31-én sikerrel jártak. Az altatás után Donald nyakából eltávolították a pengét, a műtét sikerrel járt, és miután kinyitották a vadkacsa kalitkáját, ő az első adandó lehetőség láttán elrepült. Az állatvédők utána még napokig figyelték a kacsát, és úgy tűnik minden a legnagyobb rendben van vele. A Pinocchio et Sauvageons tagjai szerint a nyakába szúrt kés nem lehet véletlen baleset eredménye, biztosak abban, hogy valaki meg akarta ölni a kacsát, de csodák csodájára a szúrás nem ért létfontosságú szervet. Most azon dolgoznak, hogy megtalálják az elkövetőt. A vadkacsák olykor egészen elképesztő kalandokba keverednek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top