nlc.hu
Gasztro
Ehető gyomnövények: pitypang

Ne irtsd ki a pitypangot, inkább fogyaszd el!

Kevesen tudják, de a gyermekláncfű – vagy ismertebb nevén pitypang – minden része ehető, sőt érdemes is fogyasztani az egészségre gyakorolt jó hatása miatt.
pitypang mező

Már mi is írtunk a greens_of_daisy nevű TikTok-felhasználóról, aki egyébként kertészmérnök, és a természetben fellelhető hasznos növényeket és gyógynövényeket mutat be a csatornáján: nemrég az árvacsalánról posztolt egy, most pedig a pitypangról készített egy videót.

Daisy elmondja a videóban, hogy a növény minden része ehető a gyökerektől a virágokig. Ez utóbbi palacsintatésztába forgatva és kisütve kiváló, de szörpnek és szirupnak is finom. A levelekből saláta, a gyökerekből kiszárítva pedig pótkávé készülhet.

A növényből készült tea is finom, emellett pedig számos gyógyhatással bír: vizelethajtó és vértisztító, serkenti a máj és a vesék aktivitását, segít a koleszterinszint rendezésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top