nlc.hu
Gasztro

A zöld gumimaci íze

Tudtad, milyen ízű a zöld gumimaci? Nagyon meg fogsz lepődni!

Gondolkodtál már azon, milyen ízű a zöld gumimaci? Zöld alma, lime, citrus vagy valami egészen más?

A Haribo gumimacik rajongói zavarba jöttek, amikor megtudták, hogy milyen ízesítésű a zöld mackó, írta meg a New York Post nyomán az rtl.hu.

A Reddit egyik posztja szín szerint azonosítja az egyes medvék ízét. Míg a legtöbb fogyasztó a zöld mackóra zöld alma, lime vagy akár görögdinnye ízesítéssel asszociálna, a zöld gumimaci

valójában eperízű.

Kiderült az is, honnan jön a Haribo neve. Hans Riegel, aki 1920-ban alapította a céget, úgy nevezte el a Haribót, hogy a keresztneve első két betűjét, a vezetéknevét és a szülővárosát, azaz a németországi Bonnt vette alapul.

A lap szerint a  zöld gumimacik meglepő íze sokkolta a közösségi média felhasználóit. „20 éve élek, és csak most jöttem rá, hogy a zöld Haribo gumimacik valójában eperízűek” – írta az egyikük.

A cukormárkát már érték támadások is: egy riport szerint a Haribo gumicukrok gyártási folyamata során brazil munkások éhbérért dolgoznak, a zselatint adó malacok pedig egymás hulláit kerülgetik.

haribo gumimacik sorakoznak

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top