nlc.hu
Gasztro

Fagylalt árak Budapesten és több vidéki városban

A fagylalt sem lett olcsóbb, ilyen árakra kell most számítani

Vannak, akik már nem is vesznek fagyit, inkább jégkrémre váltottak.

Április elején az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány azt jósolta, hogy az idén nyáron  Magyarországon valószínűleg eléri az ötszáz forintot egy gombóc fagylalt ára. A Telex utána is nézett, hogy a fővárosban, illetve vidéken valójában mennyivel drágult a fagyi.

A fővárosban jelenleg több helyen is 11 ezer forintba kerül egy kiló fagyi, ennyit nyilván nem vesz senki sem egyszerre,  de valóban van, ahol 550-590 forint egy gombóc, sőt, van, ahol ennél is többe kerül. És ugyan az utóbbi tizenkét hónapban nem is nőttek ugrásszerűen az árak, de úgy tűnik, az utóbbi 4-5 évben szinte megduplázódtak

Ami a nagyobb vidéki városokat illeti, Pécsen találtak 450 és 600 forintos gombócot is, Szegeden két helyen 450 forintért tudtak egy gombóc fagylaltot venni, illetve volt, ahol még ennél 50 forinttal olcsóbban lehetett hozzájutni a jeges édességhez.

Fagylaltot mér ki egy fiatal nő

Fotó: Pexels

És ugyan az elmúlt napokban nagyon jó idő volt, az igazi szezon még nem érkezett el, kérdés, hogy akkor hogyan alakulnak majd az árak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top