nlc.hu
Gasztro
Lángosárak a Római-parton

Erre számíts, ha Budapest kedvenc pihenőhelyén lángosoznál

Úgy tűnik, a piacok jó lelőhelyek lehetnek, ha valaki lángosra vágyik.

Nemrég kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a lángost, az Infostart pedig utánajárt, hogy vajon mennyibe is kerül most ez az étel a Római-parton, amit jó időben nagyon sokan keresnek fel, és ha már itt vannak, akkor természetesen fogyasztanak is az ott található büfékben, éttermekben.

Lángosok a Csárdafesztiválon a Szent István-napi programsorozaton a fõvárosi Vörösmarty téren

Fotó: MTI/Kovács Anikó

A körkép szerint a legdrágább helyen a sima lángos 1200 forintba került, igaz, itt nem ez a fő profil, hanem inkább hamburgerezni járnak ide az emberek. A legolcsóbb lángosra pedig annál a büfénél bukkantak, ahol már a rendszerváltáskor is lehetett kapni a kiemelkedő nemzeti értékből, és talán nem véletlen, hogy itt volt a legnagyobb a kereslet.

Aki spórolni szeretne, annak a cikk szerint érdemes ellátogatni  a három kilométerre lévő békásmegyeri piacra is, itt ugyanis csak 550 forintba kerül a lángos, ami ráadásul nagyon finom, csak hát nem a Duna-parton, hanem a panelházak árnyékában lehet elfogyasztani. 

Talán nem lep meg senkit, hogy a Balatonnál is van, ahol megkérik az árát a lángosnak, itt nehezen lehet majd szezonban lángost kapni 900 forint alatt, a sajtos-tejfölös ára pedig akár a 2000 forintot is elérheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top