nlc.hu
Gasztro

Teszteltük a Valmar Kinget

Megkóstoltuk a Valmar zenekar Burger King burgerét és… Úristen!

A Burger King akkora kampányt kanyarított a Valmar zenekarral közös burgere, a Valmar King népszerűsítésére, hogy csak az nem fut bele, aki csukott szemmel és befogott füllel éli az életét. Kötelességem volt megkóstolni, és amikor megkaptam, úgy éreztem magam, mint Michael Douglas az Összeomlás gyorséttermi jelenetében.

Ami Valmar, az nagyot szól. A srácokkal közösen összepakolt, fullos burgerünkkel sem lesz ez másképp

– írja a Burger King weboldala, vagyis itt ezek szerint nemcsak arról van szó, hogy Valkusz Milán és Marics Peti a nevüket adták egy új burgerhez, hanem egyenesen a saját ízlésviláguk, gyomruk és lelkük is benne van a gyorsétteremlánc legújabb kajacsodájában, amit egyből kétféle változatban (marhahúsos és csirkés) is megkóstolhatunk. Mivel maga a Burger King is a fullos jelzővel dobálózik, a tesztet sem vehettem megúszósra, így természetesen nem a csirkés, hanem a marhahúsos változatot kértem ki a pultnál.

Valmar King 4

Valkusz Milán és Marics Peti a Valmar King plakátján

Igazából mindig is izgatott, hogy a két Valmar-srác hogyan eszi a hambiját – ha a te gondolataid eddig nem forogtak ekörül, nézz mélyen magadba –, és köszönöm a Burger King kreatívjainak, hogy most már tudhatom: sok-sok pirított baconnel, majonézzel és rántott hagymakarikával. Amikor kikértem a menüt, egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy most valami olyat fogok enni, amit a Ki ez a lány? szupersláger zseniális kitalálói is fogyasztottak valaha, sőt jó eséllyel szoktak is fogyasztani, és ezt igazán léleksimogató gondolatnak találtam. Olyan érzés volt, mintha egy pillanatra belebújhattam volna a két hazai szupersztár ízlelőbimbóiba. Még most is beleborzongok.

Valmar King

A zenekarra szabott csomagolást természetesen elrakhatjuk emlékbe (a szerző saját fotója)

Az Összeomlás-szindróma

A Burger King megadta a módját, a valmaros fiúk nemcsak valmaros burgert, hanem saját csomagolást is kaptak: a becsomagolt burgeremmel a tálcámon büszkén vonultam végig a gyorsétteremlánc belvárosi egységén, hogy mindenki láthassa: én bizony Valmar Kinget fogyasztani jöttem. Az asztalhoz érve úgy vetettem rá magam a burgerre, mint Tóth Gabi a NER-re: rendkívüli étvággyal és nyitottsággal. A designos csomagolópapír azonban nem egészen a hirdetésen látott guszta burgert takarta, hanem egy annál jóval… csoffadtabb változatot.

Valmar King 3

Azért nem olyan ínycsiklandozó, mint a plakáton (a szerző saját fotója)

Oké, elismerem, 2023-ban, harminc évvel Michael Douglas elhíresült Összeomlás-béli jelenete után nem tudom, miért lepődök meg ezen (igen, a kép csak illusztráció…), de a naivitásom és a Valmar szeretete – a gyerekeim hónapok óta pörgetik itthon a Ki ez a lányt – határtalan. A szezámmagos buci még rendben volt. Aztán felnyitottam a burgert, mert meg akartam számolni, hogy valóban benne van-e a beígért hat szelet bacon – velem nem szúrnak ki –, és rögtön szembejött a valóság. Valkusz Milán és Marics Peti a szívét-lelkét belerakta ebbe a menübe, itt minden részletnek fontos szerepe volt, erre mit tapasztalok? A Burger King weboldalán ígért három hagymakarika helyett csak kettő (!!!) volt a Valmar Kingemben, és ez olyan szörnyű érzés, mint amikor tavasszal megtudtam, hogy Marics Peti és Tóth Andi kapcsolatának vége lett.

Valmar King 2

Hol marad a harmadik hagymakarika??? (a szerző saját fotója)

Annyira magamba zuhantam, hogy ettől elfelejtettem megszámolni a baconöket. Csalódott arccal tettem vissza a buci tetejét és emeltem a számhoz, mert tudtam, hogy ez már nem teljesen az a burger, amit a fiúk megálmodtak. Valmar King, mínusz egy hagymakarika.

Kajakómában

Kíváncsian vártam, mit okoz majd az ízlelőbimbóimhoz érve a Valmar King. Vajon Milán és Peti hangja cseng majd a fülemben az első harapásnál? Tényleg olyan földöntúlian jó lesz, ahogyan azt elképzeltem? A Valmarban nem csalódhatok. Ez kizárt. Két ilyen laza, vagány, sármos srácnak igazán tudniuk kell, milyen egy igazán jó burger 2023-ban! 1097 kalória van benne, képtelenség, hogy ennyi kalória rossz legyen. És nem is az.

Egyszerűen olyan, mint egy… Whopper. Oké, a szokásosnál egy kicsit baconösebb Whopper. A szomorúan kinéző salátalevél, a hagyma, az ubi és a pirított hagyma, a husi, a cheddar és a rántott hagymakarikák kombinációja ketchuppal és bacon-majonézzel tökéletesen illeszkedik a Burger King portfóliójába, semmivel sem jobb és semmivel sem rosszabb, mint egy átlagos burger a választékukból. Kellemesen jellegtelen, viszont eteti magát, tömít és a kissé sós íz (bár ez lehet, hogy inkább a hozzá kapott sült krumplitól jött) utána még jó darabig ott ragad a számban. Nem rossz, de volt némi hiányérzetem. Talán Szikora Robi burger-ízlését is be kellett volna vonni, hogy tökéletes legyen.

Kellemesen jóllakva sétáltam ki a Burger Kingből, arra gondolva, hogy ahogy az utóbbi időben a hallójárataimat, úgy a Valmar-fiúk ezen a kora estén a hasamat is eltelítették. Egy fellépés előtt nekik biztosan jól jön ez az extra energia és kalória, én viszont aznap már csak hazamentem, hogy aztán az este hátralévő része enyhe kajakómában teljen. Fél kilenc körül a 3 és 5 éves gyerekeim odajöttek hozzám azzal, hogy „Apa, indítsd el a Ki ez a lányt!” Én meg azt mondtam, hogy: Úristen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top