Megmaradt egy kicsit az üveg borból, amit sajnálnál kiönteni? Érthető, hogy mentenéd, amit viszont sose csinálj: ne rakd vissza a borosdugót a palackba. Hogy miért? Azt most Warner Boin sommelier magyarázta el egy 2,5 milliós megtekintésnél járó videóban.
„Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe” – kezdi a Tiktok-csatornájára töltött videójában Warner, majd hozzáteszi azt is, a borok esetében a túl sok oxigén ártalmas lehet.
„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát” – mondja a fiatal nő, majd elárulja, szerinte mit kellene csinálnia annak, aki mentené a finom nedűt. „A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok” – mondja a szakértő, aki szerint ezzel a módszerrel napokkal később is olyan élmény lesz a bor, mint az első nyitás után.