Mikróban, egy perc alatt – így készül a tökéletes buggyantott tojás

nlc | 2023. Május 25.
Sosem sikerül a buggyantott tojás? Mutatunk egy elronthatatlan receptet.

A buggyantott tojás a kiadós hétvégi reggelik – vagy ha menők akarunk lenni brunchok – elengedhetetlen fogása, ám amilyen egyszerű maga az étel, olyan macerás az elkészítése.

Van, aki a kevergetős módszerre esküszik, más a Lázár séf által is használt merőkanalas technikát részesíti előnyben, de mindegyikben az a közös, hogy még a legnagyobb óvatossággal is el lehet rontani őket. Egy TikTok felhasználó azonban megosztott egy bakibiztos recepetet, amivel garantált a siker és csupán néhány egyszerű lépést kell betartani.

A módszer lényege, hogy a tojást egy mélyebb falú, üveg vagy kerámia tálkába ütjük – ez lehet egy kistál vagy akár egy bögre is – majd annyi vizet öntünk rá, hogy 2-3 centi magasan ellepje. Ez azért fontos, mert ha a tojás kiáll a vízből, nem megfőni, hanem felrobbani fog, ami után takaríthatjuk a mikrót. Ha a tojás a vízben van, tegyük a mikróba 35-50 másodperce: a videó készítőjének pontosan 44 másodperc kell a tökéletes buggyantott tojás készítéséhez, de ez a mikrótól is függ.

A kész tojást fogyaszthatjuk is – pirítóson tökéletes, de ha újabb szintre akarod emelni a kulináris élményeket, készíts hozzá házi májkrémet vagy ínycsiklandó avokádókrémet.

Exit mobile version