nlc.hu
Gasztro

Erre esküszik a 107 éves világháborús veterán

A 107 éves világháborús veterán szerint igazán egyszerű a hosszú élet titka

Hallgatunk Új-Zéland legidősebb emberére?
Idős úr a tengerparton

A nyitókép illusztráció. Fotó: Getty Images, Westend61

Jack Coe 1916. május 11-én született, idén töltötte be a 107. életévét. A világháborús veterán a háború ideje alatt Franciaország tengerentúli gyarmatán, a csendes-óceáni Új-Kaledóniában állomásozott. Az amerikai légierő egyik támaszpontját védte, mielőtt visszatért hazájába, Új-Zélandra.

Belegondolni is kész időutazás: saját házát 1950-ben kezdte építeni, ahol családjával, feleségével és két gyermekével élt. Nyugdíjba vonulása óta is immár 40 év telt el. Jack Coe ma egy idősek otthonában él, és a 107. születésnapját is családtagjai körében töltötte.

Bár több dologra lennénk kíváncsiak tőle, de annyit tudni lehet róla, hogy egészen százéves koráig horgászott. Új-Zéland legidősebb embere

107. születésnapján elmondta, hogy az életet szerinte egyszerűen élvezni kell,

továbbá elárulta, hogy hosszú életének titka nagyrészt annak köszönhető, hogy rendszeresen édes popcornt és sört fogyaszt.

Arról nem szól a fáma, hogy milyen fontos szerepet töltött be Jack Coe életében a családja, és milyen csodálatos természeti környezetet nyújt Új-Zéland, de az biztos, hogy a 107. születésnapján is karamellás popcornos tortát kért, és máig igazán kedveli a sört.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top