nlc.hu
Gasztro

Az új brit uralkodó ujjai mint humorforrás

Bizarr henteshumor: „Károly király kolbászujjait” dobta piacra egy hentes

Úgy látszik, most tényleg minden a brit királyi családról szól.
III. Károly, mögötte Kamilla

A II. Erzsébet brit királynő elhunytával trónra kerülő Károly herceg, immár III. Károly király egy nem várt témát szolgáltat a bulvárnak. Ezek pedig az ujjai. Első ránézésre is egyértelmű, hogy egy egészségügyi rendellenességről van szó. Az elszíneződött, megvastagodott ujjakat előidézheti ödéma és ízületi gyulladás is, illetve egyes hosszú távon szedett gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet végtagduzzanat. Nagy-Britannia 73 esztendős új uralkodója esetében mindegyik kiváltó okra van esély.

A múlt heti sajnálatos események óta rivaldafénybe került Károly nem úszta meg, hogy az ujjaival (is) foglalkozzon a sajtó, de hogy valaki mindezzel a saját üzletét akarja reklámozni, ahhoz nem kevés rossz ízlés kell.

Egy új-zélandi hentes márpedig azzal a remek ötlettel igyekszik felhívni magára a figyelmet, hogy King Charles Sausage Fingerst, azaz Károly király kolbászujjait árusítja.

Most szerdán a hentesüzlet először egy olyan képet tett közzé III. Károly királyról, amelyen az ujjait eltávolították a képről, és valódi kolbászokkal helyettesítették.

A látvány persze bizarr, ráadásul mindemögött semmi több nem áll, mint egy mezei gúnyolódás. Az ausztrál aucklandi hentes egész egyszerűen csak annyit tett, hogy így nevezte el egyik termékét, egy kolbászt. A kiváló reklámfogás része, hogy limitált kiadásúként hirdette meg.

A Daily Mail beszámolója szerint Károly tíz évvel ezelőtt saját maga nevezte „kolbászujjaknak” az ujjait, miután ausztráliai turnéján leszállt a repülőgépről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top