nlc.hu
Gasztro

Meglepő ország tartolt a legrangosabb borversenyen

Ebben az országban vannak a világ legjobb borai

Meglepő ország tartolt a legrangosabb borversenyen.

Portugália Douro régiójától a kaliforniai Napa-völgyig számos boros úti cél létezik. Egy ország azonban éppen most diadalmaskodott az összes többi felett a Decanter World Wine Awards 2023 díjátadóan, amely a világ legnagyobb és legrangosabb borversenye immár 20. alkalommal – írja a CNN.

10 ausztrál bor kapta meg a Best in Show címet, több, mint bármely más ország. A jól ismert Penfolds és a Jacob’s Creek márkák képviseltették magukat, míg Nyugat-Ausztrália Margaret River régiójában két vörös és egy fehér nyert. A dél-ausztráliai McLaren Vale-nek volt két első osztályú vörösbora.

A hagyományos bortermelő országok, Franciaország és Spanyolország nyolc-nyolc Best in Show érmet kaptak. A legjobb pezsgő egy Blanc De Blancs Brut Grand Cru volt, míg a legjobb bordeaux-i a Château Fayat és a Château De Rochemorin volt.

Olaszország hét Best in Show díjat nyert el – mind Toszkánából és Piemontból származik –, Portugália hármat, de az egyik egy madeirai bor volt.

Egyébként az ausztrál borászoknak köszönhetjük az első olyan lila bort, amit teljesen természetes úton hoztak létre.

ausztrál bor

Ausztrál borok az elsők között (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top