nlc.hu
Gasztro

Az ausztrálok megcsinálták: itt a lila bor

Bye-bye, rozé! Itt a lila bor!

Az ausztrál borászoknak köszönhetjük az első olyan lila bort, amit teljesen természetes úton hoztak létre.

A fehérborok, vörösborok és rozék színárnyalataiban régóta szeretünk gyönyörködni, nincs is szebb annál, mint amikor egy pohárba kiöntött, szép színű boron a teraszon megcsillan a fény, de valljuk be, a borok színének szempontjából már nem is tudjuk, mikor láthatott a világ utoljára bármilyen újdonságot. Nem csoda, hogy egy ausztrál borászat újdonsága nagy figyelmet kapott – írja a ladbible.

A Purple Reign Wine bor megalkotói Semillon és Sauvignon blanc szőlőfajták botanikusok általi mixeléséből érik el ezt a csábító, lila színt. Használnak még hozzá növényi alapú, természetes antioxidánsokat, hogy ezáltal is minimalizálják a szulfithasználatot, és létrehozzák ezt az egyedi színt. Bármilyen furcsa, ma már egy bor értékénél sokat jelenthet az is, hogy pazarul mutat az Instagram fotókon, így az ausztrálok bora nagy sikerre számíthat. A borászat azt is hozzáteszi, hogy mivel nagyrészt természetes alapanyagokkal dolgoznak, a boruk kevésbé tesz másnapossá, ami szintén nagyszerű hír. A bort az utóbbi néhány év munkájával sikerült kikísérletezniük. Egyelőre Ausztrália szerte kapható csak, de remélhetőleg ez hamarosan változni fog, mert már nagyon megkóstolnánk.

Borban az igazság:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top