nlc.hu
Gasztro

zeken az ételeken éltek 40 napig a kolumbiai gyerekek a dzsungelben

Ezeken az ételeken éltek 40 napig a kolumbiai gyerekek a dzsungelben

Ismerték az esőerdőben fellelhető gyümölcsöket, ennek is köszönhető, hogy életben maradtak.

Kiderült, miket evett az a 13, 9, 4 és egy éves gyerek, akik szüleikkel repülőbalesetet szenvedtek, majd 40 napot a dzsungelben töltöttek, míg megtalálták őket. A legfrissebb hírek szerint a gyerekeket két hétig kórházban ápolják. A Guardian cikkéből kiderül, hogy:

  • A dehidratáltság és néhány bogárcsípés ellenére jól vannak.
  • A túlélők nagybátyja  elmondta az újságíróknak, hogy miután a gép lezuhant, a gyerekek roncsok közül kiszedték az abban szállított manióka lisztet, miután az elfogyott, magokat kezdtek el enni.
  • A gyerekeknek az időjárással is szerencséjük volt, Astrid Cáceres, a kolumbiai Családjóléti Intézet vezetője elmondta, hogy a fiatalok gyümölcsöt is tudtak enni, mert “a dzsungelben éppen szüret volt”.
Megtalálják a repülőbalesetben eltűnt gyerekeket

Fotó: Getty Images

A Guardian azt is írja, hogy egy darabig velük volt egy Wilson névre hallgató belga juhászkutya is, de az állat egy idő után eltűnt. A hatóságok még keresik az ebet.

Ahogy azt az nlc is megírta, a gyerekeket szállító Cessna 206-os május elsején zuhant le, valószínűleg hajtóműhiba miatt az Araracuara és San José del Guaviare városa között lévő dzsungelbe. A roncsot, illetve a pilóta, az anya és egy férfi holttestét a baleset után hamar megtalálták, de a négy gyereknek nyoma veszett. Csak negyven nappal később bukkantak rájuk, addig teljesen magukra voltak utalva a gyerekek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top