nlc.hu
Utazás

40 napot töltött 4 gyerek a dzsungelben, túlélték

Csoda: 40 napot élt túl a dzsungelben 4 gyerek

A gyerekekre egy mentőkutya talált rá.

Negyven nap után életben találták azt a négy gyereket, akik egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően tűntek el a kolumbiai dzsungelben. A 13, 9, 4 és 1 éves testvéreket a légierő helikopterével mentették ki az esőerdőből. Az uitoto őslakos törzsből származó kiskorúakat először San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba.

A gyerekek azon a Cessna 206-os kisrepülőn utaztak, amely május 1-jén zuhant le – vélhetőleg hajtóműhiba miatt – 7 utassal a fedélzetén az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa között a dzsungelben. A repülőgép roncsait, valamint a pilóta, az anya és egy vezető holttestét megtalálták, de a gyerekek eltűntek. A testvérek édesapjukhoz utaztak látogatóba, akinek el kellett menekülnie otthonról, miután a FARC gerillaszervezet egyik szakadár csoportja folyamatosan fenyegette őt.

a dzsungelt túlélt gyerekek

40 napot töltött a 4 gyerek a kolumbiai dzsungelben, túlélték – Fotó: Colombian Military Forces / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

A mentőcsapatok a baleset helyszínétől mintegy 5 kilométerre nyugatra találtak rá a gyerekekre legyengült állapotban.

A kolumbiai elnök szerint a példa, amelyet a gyerekek túlélésből mutattak, be fog vonulni a történelembe. “A dzsungel mentette meg őket. Ők a dzsungel gyermekei, és most már Kolumbia gyermekei is” – jelentette ki Gustavo Pedro.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top