nlc.hu
Szabadidő

Egy hónapig élt a dzsungelben az eltévedt férfi

Egy hónapot élt túl az Amazonas dzsungelében egy eltévedt bolíviai férfi

Bogarakon és esővízen élt közel egy hónapig.
amazonas

A 30 éves Jhonatan Acosta eltűnését a családja jelentette be január végén. A férfi barátaival indult vadászatra Beniből. A 30 nap után előkerült Acosta kedden elmondta, hogy a dzsungelben rovarokat és férgeket evett, és a csizmájában gyűjtött vizet ivott, hogy túlélje.

A férfit a hétvégén találták meg az utána kutató csapatok. Mint kiderült, körülbelül negyven kilométert tett meg az őserdőben, de eltévedt, és rájött, hogy körbe-körbe jár. Hazatérése után elmondta: az volt a szerencséje, hogy sokszor esett, és így vízhez tudott jutni, mivel különben nem élte volna túl. Ha nem volt esővíz, a saját vizeletét kellett innia.

Nem példátlan az eset: 1981-ben az izraeli Yossy Ghinsberg három hétig élt túl a bolíviai őserdőben, az ő megmeneküléséről 2017-ben Dzsungel címmel film is készült Daniel Radcliffe főszereplésével. Néhány évvel ezelőtt, 2021-ben pedig Antonio Sena élt túl 38 napot a brazíliai őserdőben, miután egy Cessna kisrepülővel, amelyet ő vezetett, lezuhant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top