

A buggyantott tojás a kiadós hétvégi reggelik elengedhetetlen fogása, ám amilyen egyszerű maga az étel, olyan macerás az elkészítése.
Jamie Oliver most megosztotta a gyors, puha, finom buggyantott tojáshoz használt módszerét, attól függően, hogy friss, régebbi vagy több tojást használunk.
Egy oktatóvideóban, amit hivatalos YouTube-csatornáján osztott meg, Jamie azt tanácsolta: „Az egyetlen módja annak, hogy tökéletes legyen a buggyantott tojás, az az, ha nagyon-nagyon friss tojásokat használsz” – mondta, majd hozzátette:
„Forrald fel a vizet. Vedd le a tűzről, és amikor már nem bugyog a víz, engedd bele a tojásokat.”
Majd ezzel folytatta: „Van, aki azt mondja, hogy tegyünk ecetet is a vízbe, de miért? Igen, megkeményíti a tojást, de így ecetszagú lesz, szóval én azt mondom, felesleges.”
A sztárséf szerint 3 perc kell ahhoz, hogy lágy tojást kapjunk.
A videóból azt is megtudhatod, hogy mi a teendő, ha több tojásból vagy régebbi tojásból szeretnéd elkészíteni a legjobb buggyantott tojásodat.
Ha pedig mikróban szeretnél buggyantani, annak sincs akadálya, ebben a cikkünkben azt is megmutattuk, hogyan csináld.
(Mirror)