nlc.hu
Gasztro

Meghalt miután nyers osztrigát evett és húsevő baktériummal fertőződött meg

Meghalt egy férfi, miután nyers osztrigát evett

Vannak szakértők, akik szerint a klímaváltozás miatt megnőhet a húsevő baktériumok által fertőzöttek száma.

Nem tudták megmenteni az orvosok annak a férfinak az életét, aki azután lett rosszul, miután elfogyasztotta az osztrigát, amit egy St. Louis külvárosában található üzletben vásárolt.

Az 54 éves férfit a Vibrio vulnificus baktérium támadta meg, ezzel a kórokozó kétféleképpen fertőzheti meg az embert, egyrészt a nyers kagylófélék fogyasztása útján, illetve ha nyílt sebbel a testén úszik fertőzött vízben. A húsevő baktérium okozta nekrózis miatt sok betegnek kell amputálni a végtagjait, és sajnos vannak, akik belehalnak a fertőzésbe.

Osztrigák tálon citrommal és jéggel

Fotó: Pexels

A helyi közegészségügyi hivatal felszólította azokat a vásárlókat, akik nemrégiben vásároltak a The Fruit Stand & Seafood üzletben, hogy dobják ki a megmaradt osztrigákat. Hozzátették, hogy vizsgálják, hogy ki hibázott. A Centres for Disease Control and Prevention (CDCP – Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) adatai szerint évente mintegy 80 ezer ember fertőződik meg Vibrio vulnificus baktériummal, és körülbelül 100 halálesetet okoz az Egyesült Államokban.

A Scientific Reports című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a betegség által okozott fertőzések az Egyesült Államok keleti partvidékén a következő 20 évben megduplázódhatnak a víz hőmérsékletének emelkedése miatt.

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top