Kvíz! Tudod, mit jelent a pékné, burgundi vagy Budapest módra?
Megvan a romantikája annak, hogy egy ételt nem a fő alapanyagai alapján nevezünk meg, hanem egyedi, jellegzetes nevet kapnak. Hiába vitatott étel, mégis van egy hangulata a Hawaii pizzának, akárcsak a jóasszony vagy böllér módra készített, hagyományos magyar húsételeknek.
A fogások elnevezéseinek persze néha becsapós a nosztalgiája, hiszen Jókai például soha nem evett Jókai-bablevest, és a brassói aprópecsenyének sincsen köze az erdélyi koronavároshoz, Brassóhoz.
12 kérdéses kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy eligazodsz-e a régi szakácskönyvek és vendéglők ételnevei között? Hajrá!
Retró ételnevek: tudod, mit jelent a pékné, Holstein vagy Budapest módra?
Segítség nélkül is tudod, mi rejtenek a fantázianevek?
1. Mit takar a magyar éttermek étlapjain a Holstein-módra?
2. Hogy hívják az alábbi sült húst, ami leginkább ünnepekkor kerül az asztalra?
3. Milyen hozzávalót NEM tartalmaz a csirkemell hawaii módra?
4. Mi a neve az alábbi ételnek?
5. Mi kerül a sertésszeletre, ha udvarmester módra kérjük?
6. Magyar kedvenc a sertésborda milánói módra. Milyen alapanyag NEM szükséges hozzá?
7. Milyen alapanyagok szükségesek a fogashoz Gundel-módra?
8. Mi a neve a képen látható húsételnek?
9. Hogyan sütik ki a halszeleteket Orly módra?
10. Milyen hozzávalót tartalmaz a hentes módra?
11. Mit takar a lyoni módra?
12. Melyik híres, bélszínből készülő étel összetevőit látjuk felsorakozni a képen?
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.