nlc.hu
Gasztro

Kvíz: jól ismered a magyar gasztronómia történelmét?

15 nehéz kérdés: mennyire ismered a magyar konyha történetét? Kvíz!

Ezer kérdés sem lenne elég, hogy körbejárjuk a magyar gasztronómia történetét. Felkészültél, hogy belepillantsunk több mint ezer év történelmébe?
Kürtőskalács

Mivel ízesítették az ételeket a honfoglaló magyarok, és kerülhetett Mátyás király lakomáinak asztalára? Hogyan születtek meg a magyar konyha legendás ételei?

Egy-egy kérdésről is hosszan lehet mesélni, meg is szoktuk tenni, legyen szó a székelykáposzta vagy a lecsó igaz történetéről.

„Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy ‘de már ebből eszünk!’” – Jókai Mór: A barátfalvi lévita

Kvízünkben most 15 nehéz kérdés következik, amire egyáltalán nem baj, ha nem tudod a helyes választ. Most majd megtudod! Kattints, és kezdjük is!

Mennyire ismered a magyar konyha történetét?

Kürtőskalács sütés közben

Ezer év gasztrotörténelméből szemezgettünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top