nlc.hu
Gasztro
Szalmonella-fertőzés gyanúja miatt ismét leállt a gyártás a Ferrero belgiumi csokoládéüzemben

Szalmonella-fertőzés gyanúja miatt ismét leállt a híres csokoládégyár

Tavaly ugyanebben az üzemben volt leállás hasonló okból.

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt, de a gyárat eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, írja az MTI.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt. A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív”.

Feldarabolt csokoládét tart valaki a kezében

Fotó: Pexels

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top