nlc.hu
Gasztro

Így oldd le a makacs ragasztót a befőttes üvegről

Így oldd le a makacs ragasztót a befőttes üvegről pillanatok alatt!

Van egy egyszerű módszer, ami segít a címke utáni ragacsos réteget maradéktalanul eltávolítani, és a legjobb, hogy minden otthonban megtalálható.

Eljött a befőzés szezonja. Fiatalok, idősek nagyüzemben készítik a lekvárokat, raknak el lecsót télire, készítenek savanyúságot az ínséges időkre. Ilyenkor előkerülnek a kamra vagy pince poros zugaiból a régi befőttes üvegek, amik csak a sorukra vártak, csakhogy mindig van legalább egy olyan, amiről egyszerűen lehetetlen eltávolítani a ragasztót. Hogy miért nem mindenki leoldható ragasztóval gyártja ezeket, azt csak halkan kérdeznénk meg.

Visszakanyarodva a témához, van egy nagyon egyszerű módszer, ami dörzsölés és mindenféle csodaszer használata nélkül segít a problémán. Ez pedig nem más, mint az étolaj. Bizony, az olaj oldja a ragasztót (akárcsak a gyantát, ha valaha gyantáztattál, akkor biztosan rémlik), tehát ezzel érdemes bekenni az érintett részt, várni egy órát, majd újra elmosni az üveget.

Befőttes üveg címke

Fotó: Getty Images/zoranm

Lehet persze, hogy azért a mosogatószivacs dörzsis felét is picit be kell vetni, hogy maradéktalanul lejöjjön minden, de korántsem izomból kell súrolni, mert az olaj tényleg jól feloldja a ragasztóréteget.

Ez a trükk egyébként beválik olyan tárgyaknál is, amikre matricát ragasztottak, és amit szinte lehetetlennek tűnik eltávolítani, sőt, akkor is hasznos segítség, ha véletlenül pillanatragasztó cseppent mondjuk a bőrödre. Ha gyorsan beveted az olaj erejét, elkerülheted, hogy összeragadjanak az ujjaid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top