nlc.hu
Gasztro

A petrezselyemzöld szármentesítése

Így a legegyszerűbb szármentesíteni a petrezselyemzöldet

Ha ezt a trükköt hamarabb ismertük volna, sok felesleges kört megspórolhattunk volna magunknak. A kommentelők is így nyilatkoztak róla.

A petrezselyemzöld, vagy petruska – ki hogy hívja – a magyar gasztronómia egyik kedvelt fűszere. Jellegzetes ízével tényleg bármilyen ételhez pluszt ad, ugyanakkor macerás lehet megszabadítani a szárától. Aki valaha is csinált már ilyet, tudja, hogy időrabló tevékenységről beszélünk, főleg ha nagy mennyiségben szeretnénk feldolgozni. Ha pedig picit is nedvesek a levelek, akkor különösen bosszantó őket szármentesíteni.

Petrezselyem

Fotó: Getty Images/Qwart

Szerencsére a TikTokon erre is találni megoldást. A @handamami nevű felhasználó megmutatta, hogyan lehet a legegyszerűbben, gyakorlatilag egyetlen mozdulattal elintézni a műveletet. Ehhez nincs másra szükség, mint egy nagy lyukú reszelőre. Az egyik résbe egyszerűen tedd bele a petrezselyemzöldet, majd egy erős mozdulattal húzd át rajta. A reszelő tetején ott maradnak a levelek, miközben a szárak hátra maradnak.

Jó, talán így picivel többet kell mosogatni, de szerintünk kétségtelenül megéri, hogy nem kell egyesével letörni a szárakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top