nlc.hu
Gasztro

Emberi hústálcával akciózott a Hungarian Animal Rights Corps a Balatonon

Művérrel leöntött, lefóliázott vegánok sokkolták a strandolókat a Balatonon

A vegán aktivisták performansza megosztotta a strandolókat Zamárdiban.
A Hungarian Animal Rights Corps aktivistája megafonba beszél

Három lefóliázott, tálcán fekvő, művérrel összekent ember sokkolta a Zamárdiban strandolókat vasárnap. Úgy néztek ki, mint a boltokban kapható tálcás húsok, csak óriási méretben. Ez volt a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet legújabb akciója – írja a 444.

A bolti hústálcákat imitáló dobozokban magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricákon az állt:

humánus tartásból származó, tanyasi emberhús,

amit ráadásul 20 százalék kedvezménnyel kínáltak.

A performanszt vegyes reakciókkal fogadták az emberek: voltak, akik jelezték támogatásukat, mások viszont kifogásolták, hogy a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon, miközben a szervezet közleménye szerint a disznóvágások, a horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára. A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt.

A HARC szerint tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan állatokat ölni. Korábban az aktivisták tejjel locsolták végig egy magyar Lidl padlóját.

Az akcióról készült fotókat a 444 cikkében tudod megnézni. 

(Kiemelt kép: Facebook/Hungarian Animal Rights Corps)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top