nlc.hu
Gasztro

Futással emlékezik a megevett állatokra a vegán aktivista

Nyolcórás futással emlékezett meg a karácsonykor megevett állatokra ez a vegán aktivista

A fiatal férfit egy Harriet nevű pulyka ihlette meg.

Az angolszász országok legalapvetőbb karácsonyi fogása a pulyka, de ez a közeljövőben megváltozhat – legalábbis ezt reméli egy brit vegán aktivista, aki karácsonykor egy nyolcórás futást szervez az ünnepnapon elfogyasztott szárnyasok emlékére.

A 21 éves Rory Cockshaw egy menhelyen találkozott egy pulykával, ez inspirálta az akciója.

„Néhány hónapja találkoztam egy Harriet nevű pulykával egy menhelyen és nagyon megkedveltem. Nem is tudtam, hogy a pulykák ilyen bájosak. Ez volt az első alkalom, hogy pulykával találkoztam, és nem hiszem, hogy az ember felfogja, milyen csodálatos teremtmények, hacsak nem találkozik velük” – mondta a fiatal férfi.

A szárnyassal való ismerkedés után Rory vonattal tartott haza, amikor az újságban olvasott egy cikket arról, hogy a gazdák próbálják megvédeni a pulykakészletet. Az aktivista nehezményezte, hogy az élő állatokról úgy írnak, mint egy darab húsról.

„Azt írták, hogy a gazdák megpróbálják megvédeni a pulykákat a madárinfluenzától, hogy aztán levághassák őket. Ez nem tetszett nekem, különösen azután, hogy magam is találkoztam egy pulykával” – részletezte.

A Statista szerint tavaly 11,3 millió pulykát vágtak le az Egyesült Királyságban, Rory a futás közben rájuk emlékezve egy pulykaalakú kalapot fog viselni.

Rory karácsonyi futására az állatokért a richmondi Bushy Parkban kerül sor december 21-én, ami az év legrövidebb napja. A vegán aktivista a Viva nevű, a veganizmust népszerűsítő brit állatvédő szervezet számára gyűjt majd pénzt.

Rory 2020 óta él növényi alapú életmódot, és bár a családja eleinte szkeptikus volt, mostanra néhányan a nyomdokaiba is léptek.

„A nagyapámnak idén lesz az első pulyka nélküli karácsonyi vacsorája, és azt mondta, hogy már nagyon várja, amit nagyon jó hallani” – tette hozzá.

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top