nlc.hu
Gasztro

Rántott sajt panírozása

Ha így panírozod, tuti nem folyik ki sütés közben a rántott sajt

A siker titka bizony a panírozásban rejlik, mi pedig nem tartjuk magunkban: mostantól neked sem kell pironkodni a kifolyt rántott sajt miatt!

Hidd el, nem te vagy az egyetlen, aki fogadkozott már a sistergő olaj felett, hogy az életben soha többet nem fog neki a rántott sajt sütésének! Pedig érdemes neki legalább még egy esélyt adni, ha más nem azért, hogy kipróbáld ezt a trükköt és megmutasd magadnak, hogy te is képes vagy a profi sajtbundázásra!

rántott sajt

Sajtot rántani nem kis macera, emiatt különösen nagy kár, ha rosszul végződik a sütés, és a kilyukadt paníron keresztül csaknem az összes felolvadt sajt a serpenyőbe folyik. Van azonban egy biztos módszer, amivel bombabiztosan megelőzhetők az efféle konyhai katasztrófák!

Nem árulunk zsákbamacskát: rántott sajt készítése közben bizony több fronton is lehet hibázni, sokat nyom a latban már az is, hogy milyen típusú sajtot választasz. A legjobb, ha kevésbé érett lágy sajtot választasz, és azt úgy vágod fel, hogy körülbelül 1 cm vastag legyen. Az ennél termetesebb daraboknál, megvan az esélye annak, hogy a sajt belül nem olvad meg, ami pont attól az élménytől foszt meg, amiért annyira közkedvelt a rántott sajt.

szeletelt sajt

Panírpraktikák

A kifolyásbiztos panír nem igényel semmilyen extra hozzávalót, csak egy hangyányival több odafigyelést. Ehhez is csak liszt, egy csipet sóval elkevert tojás és zsemlemorzsa kell, pont ahogy eddig csináltad.

A panírozás első két lépését viszont meg kell dupláznod ahhoz, hogy a sütés közben olvadó sajt garantáltan bent maradjon. Ez azt jelenti, hogy lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe, tojásba kell mártani a sajtszeleteket, és csak ezután jöhet a prézli.

Egy másik verzió szerint viszont az utolsó két lépésnél kell a ráadás, így a sorrend a következő: liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás és megint morzsa. Ha ezt választod, a sajt bundája még ropogósabb lesz!

Fotó: Getty Images – Nikolay_Donetsk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top