nlc.hu
Gasztro

TikTok-trükk: csomagolj meleg ebédet az iskolába!

Ötlet (nem csak) szülőknek: így tudsz meleg ételt csomagolni egész napra!

„Őszintén, ez az egyik legjobb ötlet, amit valaha kaptam” – kezdi a tiktoker anyuka egy termosszal a kezében. Lássuk!
Retró termosz, gyerekkéz

Így iskolakezdés idején TikTokon terjednek a rövidke videók, amiken boldog anyukák csomagolnak ebédet a gyerekeknek. Ezek nem a megszokott szendvicses-kekszes-gyümölcsös uzsonnás csomagok, hanem frissen főzött és sütött ételt tesznek el a lurkóknak.

Egy olyan kempingező nemzetnek, mint a magyar, nem kell persze bemutatni a termoszok előnyeit. Boldogan kértünk bele tucatnyi gombócot a fagyizóban, lehangolóbb élmény, ha a beteg szerettünknek vittünk ételt a melegen/hidegen tartó dobozokban.

Mi tehát az újdonság ebben?

Termoszban általában meleg teát visz magával az iskolás, de egyáltalán nem kötelező innivalóban gondolkodnunk. Az alábbi videókban először forró vízzel átforrósítják a fém belsőt, majd a forró kehelybe teszik a frissen főzött, forró ételt, és kész is.

Ha frissen sütött étel kerül bele, először szárazra törlik, hogy ne áztassa el a sült ételt a termosz belseje. Így maradnak forrók az ázsiai tésztabatyuk a termoszban:

@soogia1

Replying to @lori.curran This tip honestly changed my life and how I pack lunch for my kids. #lifehack #mandu #schoollunch #momlife

♬ Good Day – Nappy Roots

Főtt ételeknél még a törlés sem szükséges, mint az látható a man’n’cheese-t főző anyuka esetében.

@kristinalburn

How I keep warm food warm for lunchtime. I like to make something warm for lunch on Friday for my daughter’s school lunch. Thermos linked in my Amazon shop! #macncheese #schoollunch #schoollunchideas

♬ All Your’n (Sped Up) – Tyler Childers

Feltaláltuk tehát a csőben a lyukat. A dupla falú szigeteléssel ellátott, nem csepegő termoszok közül az alacsonyabb, széles szájúak az ideálisak ételek csomagolásához. Ezek akár nyolc órán keresztül is képesek melegen (vagy éppen hidegen) tartani az ételeket.

Legyünk kreatívak, mehet bele leves, tészta, ragu és frissensült egyaránt, a palacsintától a sültekig.

A lényeg, hogy ne tegyünk szószt, mártást a frissen sült ételre, mert el fogja áztatni. De főtt krumplira, rizsre, tésztára már mehet szószos feltét is.

Ha nincs alacsony, széles szájú edényünk, egy jó kis retró termosz is is jól fog szuperálni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top