nlc.hu
Gasztro

Sziklafalon függő kisbolt

Egy sziklafal oldalán található egy kisbolt Kínában, 120 méteres mélység van alatta

Nem életbiztosítás ott eladónak lenni.
sziklás kisbolt

A kínai Hunan tartományban található Shiniuzhai Nemzeti Park egy félelmetes helyen fekvő kisboltnak ad otthont: a vevőket kiszolgáló fabódé egy sziklafal oldalán függ, alatta pedig a 120 méteres mélység. Közvetlenül a via ferrata mellett található, ahol a túrázók vaskapaszkodók, vízszintes létrák és rögzített kábelek segítségével mászhatnak a sziklafalon.

A különleges kisbolt korábban sziklamászó kunyhó volt, ahol a hegymászók megpihenhettek a sziklára való feljutás felénél. Néhány éve azonban átalakították, és most már a túrázóknak kínálnak ott vizet (feltéve, hogy van saját újratölthető kulacsuk), üdítőt, gyümölcslevet és némi harapnivalót. A függő kisbolt állítólag évek óta nyitva tart, de csak nemrégiben kapta fel a média, amikor virálissá váltak a róla készült videók.

A függő kisboltban egyszerre csak egy ember fér el. Amikor pedig fel kell tölteni a készleteket, az alkalmazott egy kötél segítségével húzza fel az utánpótlást.

(via)

Kiemelt fotó forrása: YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top