„Atyám, csupán azt tudom mondani, hogy pontosan annyira szeretlek, mint amennyire a sót is szeretem” – felelte a legkisebb leány a hiú királynak a népmesében, amiből már egészen kicsi korunkban megtanulhattuk, hogy só nélkül cudar időket élnénk.
Az ételek sava-borsát márpedig a són kívül a fűszerek adják meg. Nem érdemes leragadni a fekete bors, édes és csípős paprika, majoránna, bazsalikom jelentette alapoknál, hiszen egy színes új világ nyílik ki előttünk, ha széles palettáról bátran használjuk a fűszereket.
Kvízünkben nem leszünk gonoszak, hiszen a szárított és apróra tört vagy őrölt zöldfűszerek nagyon hasonlóak egymáshoz. Olyan formájukban mutatjuk meg őket, ahogyan valóban felismerhetőek. Kell hozzá azonban egy kis alapműveltség, hogy ne csak porítva legyenek ismerősek.