nlc.hu
Gasztro

Gasztrokvíz: felismered a fűszereket felirat nélkül?

Egy nem is olyan könnyű kvíz! Felismered mind a 13 fűszert?

El tudod képzelni a kedvenc ételeidet fűszerezés nélkül? Szomorú világ lenne, ha nem állnának rendelkezésünkre a természet adta ízesítők. Lássuk, mennyire mozogsz otthonosan a témában!
Fűszerek egy marokkói piacon Marrákesben

„Atyám, csupán azt tudom mondani, hogy pontosan annyira szeretlek, mint amennyire a sót is szeretem” – felelte a legkisebb leány a hiú királynak a népmesében, amiből már egészen kicsi korunkban megtanulhattuk, hogy só nélkül cudar időket élnénk.

Az ételek sava-borsát márpedig a són kívül a fűszerek adják meg. Nem érdemes leragadni a fekete bors, édes és csípős paprika, majoránna, bazsalikom jelentette alapoknál, hiszen egy színes új világ nyílik ki előttünk, ha széles palettáról bátran használjuk a fűszereket.

Kvízünkben nem leszünk gonoszak, hiszen a szárított és apróra tört vagy őrölt zöldfűszerek nagyon hasonlóak egymáshoz. Olyan formájukban mutatjuk meg őket, ahogyan valóban felismerhetőek. Kell hozzá azonban egy kis alapműveltség, hogy ne csak porítva legyenek ismerősek.

Kezdhetjük? Szerezed meg mind a 13 pontot!

Fűszerkvíz: felismered mind a 13 fűszert?

Fűszerek egy marokkói piacon

Megfűszerezzük a napodat. Induljon a kvíz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top