nlc.hu
Gasztro

Leköszön a balatoni Mór24 étterem

Bezár a Michelin-kalauzban is szereplő balatoni étterem

Váratlan bejelentést tett ma a francia Michelin-kalauzban is szereplő balatoni Mór24 étterem.

Albrecht Tamás és Almás Edit az éttermük Facebook-oldalán jelentette be, hogy bezárják a Mór24-et – vette észre ma elsőként a Telex.

A 2020-as év egyik legbátrabb húzása volt a hazai gasztronómiai életben a Mór24 megnyitása a Covid első hullámát követően. Az éttermet gyorsan felfedezte magának a gourmet közönség, majd a szakmai elismerések is megérkeztek. Az immár egész Magyarországon tesztelő és értékelő Michelin-kalauz Bib Gourmand-minősítéssel jutalmazta az úgynevezett small plate koncepeciójú éttermet. (A Bib Gourmand jelzést a kiváló ár-érték arányú helyek kapják az étteremkalauz ítészeitől.)

Mór24: Kis tányéros, úgynevezett small plate koncepciót vittek

Kis tányéros, úgynevezett small plate koncepciót vittek / Fotó: Mór24

A small plate, azaz az asztal közepére kihelyezett, egymással megosztott, kistányéros rendszer világszerte dívik, a közel-keleti közös étkezések mintájára így többféle ételt lehet megízlelni, és jó italok kíséretében ráérősen elfogyasztani.

Az éttermet vezető pár sok év külföldi lét és vendéglátós tapasztalat után költözött haza Magyarországra, hogy megvalósítsák álmukat. A külső szemlélő számára sikerrel vették az akadályokat, és a közönség is szereti, amit csinálnak.

A munkaerőhiánnyal ők is küzdöttek, ahogyan az egész vendéglátószektor, de közelebbit egyelőre nem árultak el a bezárás okairól.

Álláshirdetés a Mór24-ben 2021-ből

Álláshirdetés 2021-ből a Mór24-ben / Fotó: Mór24

Ha jól olvasunk a sorok között, más formában még visszatérhet a Mór24. Addig is záróeseményt hirdettek, egészen az október 22-ei búcsúig. Őket idézzük:

„2020 nyarán, amikor belevágtunk életünk talán legnagyobb kihívásába, szerelemprojektjébe, őszhajszálaink és nevetőráncaink első számú megszaporítójába, még fogalmunk sem volt, hogy 3 év múlva mennyire nehéz lesz kimondani, amire most készülünk. Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké.
A MÓR24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek.
Mérhetetlenül hálásak vagyunk, hogy támogattatok, inspiráltatok és szerettetek minket, hogy nyitott szívvel és gondolkodással fogadtátok a hozzánk annyira közel álló ‘small plate’ és natúr bor koncepciót. Reméljük, maradandó nyomot hagytunk bennetek, és minden nálunk töltött étkezésre szívesen gondoltok vissza, az első kortytól az utolsó falatig.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top