nlc.hu
Gasztro

Rácz Jenő ad fine dining vacsorát az első magyar McDonald'sban

Fine dining az első magyar Mekiben: Rácz Jenő a McDonald’sban ad vacsorát

Michelin-csillagos séf ad dupla teltházas vacsorát a Mekiben.

Idén 35 éves a McDonald’s Magyarországon. Az évforduló és a Régiposta utcai étterem újranyitása alkalmából az ország egyik legismertebb séfje ad vacsoraestet a gyorsétteremben.

Két világ találkozása lesz ez: Rácz Jenő ugyanis a fine diningban van hazai pályán, és jelenleg két Michelin-csillagos hazai vendéglátóhely séfje, a Rumour és Costes éttermeké.

Vendégek az első McDonald’s étteremben

Vendégek az első McDonald’s étteremben / Fotó: MTI Fotó / Cseke Csilla

A leghíresebb McDonald’sok Magyarországon

Magyarországon két Mekit szokás ikonikusként emlegetni. Az ország első McDonald’s étterme 35 évvel ezelőtt, 1988. április 29-én nyílt meg a Régiposta utcában. Az esemény túlmutatott önmagában, a hazai lakosság „a nyugat” megérkezésének szimbólumaként élte meg. A visszaemlékezések szerint a tömött sorokon kívül verekedéssé fajult a tülekedés az első igazi amerikai hamburgerekért.

A másik híres Meki itthon a Nyugati pályaudvari, amelyet a világ legszebb McDonald’s éttermei között emlegetnek. A francia Gustave Eiffel tervezőirodája által megálmodott épület egykor Sisi királyné fogadására is szolgált. Az 1990-ben átadott éttermet az eredeti stílusában újították fel, az óriási belmagasságú, pazar beltérbe pedig beköltözött a hamburgermulti. Így kerültek a kovácsoltvas kapuk, az antik lámpák és a színes festett mennyezet nyújtotta környezetbe a világító hamburgerártáblák és a folyamatosan felmosó takarítószemélyzet.

Az első hazai Meki néhány hónappal ezelőtt bezárt, hogy teljes felújításon essen át. Az újranyitás alkalmából Rácz Jenőt arra kérte fel az étteremlánc, hogy a McDonald’s hamburger-alapanyagaiból készítsen fine dining ételkreációkat, és az étterem legnépszerűbb termékei által ihletetten.

A hamburgermulti vélhetően ezzel az akcióval is azt az üzenetet kívánja erősíteni, hogy ők is haladnak a korral, nyitva az igényes alapanyagok és helyi termelők irányába. Az október 19-én és 20-én tartott vacsorákra hűségpontok beváltásával lehetett jelentkezni. Mindkét alkalomra beteltek a vacsorahelyek.

Forrás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top