nlc.hu
Gasztro

Személyzet nélküli élelmiszerboltok nyílnak Szlovákiában

Személyzet nélküli élelmiszerboltokat nyitnának az északi szomszédunknál

A Billa és a Coop – Jednota üzletláncok boltjai nappal klasszikus személyzettel működnének, éjszaka azonban önkiszolgáló egységekké válnának Szlovákiában.

Már jövőre, azaz 2024-től tervezi személyzet nélküli élelmiszerboltok nyitását a Billa és a Coop – Jednota üzletlánc Szlovákiában. Azért tették le a voksukat mellette, mert ezzel drámai plusz költségek nélkül bevezethetővé válna a 24 órás nyitva tartás az ily módon átalakított üzleteikben – írja az Újszó.

Billa

A személyzet nélküli boltok éjszaka is nyitva tartanának (fotó: a Billa Slovensko FB-oldala)

A két lánc közül a Coop – Jednota tart kicsit előrébb a folyamatban, a szóvivőjük szerint amennyiben minden technikai és jogszabályi feltétel adott, ők már 2024-ben tervezik az indulást. Velük szemben a Billa még csak mérlegeli a lehetőségeket. A lap szerint az önkiszolgáló boltoknak több típusa létezik, a cseh Coop üzletlánc például olyan boltokat használ, ahol a vásárlónak magának kell beszkennelnie az árut, de néhány üzletben a távozás során automatikusan levonják a bevásárlás összegét. A két üzletlánc Magyarországon nincs jelen, így nagy kérdés, hogy nálunk melyik lánc és mikor fogja majd követni a példájukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top