nlc.hu
Gasztro

Szénsavas italok miatti mérgezéses esetek Horvátországban

Nyelőcsöveket szétmaró szénsavas italok miatt óriási a pánik Horvátországban, több embert is kórházban ápolnak

A Coca-Cola terméke érintett a mérgezéses esetekben.
kóla

Legalább négy embert ápolnak kórházban Horvátországban mérgezéses tünetekkel. A gyanú szerint mind azután lettek rosszul, hogy ittak a Coca-Cola által forgalmazott üdítőből – írja a Telex. A horvátországi közösségi oldalakat hétfő este árasztották el posztok arról, hogy senki ne igyon az egyik gyártó vizéből és gyümölcsleveiből, mivel az italok kimarják a nyelőcsöveket.

A fiumei kórház később megerősítette, hogy kezelnek egy beteget, akinek a nyelőcsövén vegyszer okozta sérülés keletkezett, az illető állapota stabil. Kedden újabb két férfi került a zágrábi kórház gasztroenterológiai osztályára mérgezéses tünetekkel, miután szénsavas italt fogyasztottak, az egyikük Coca-Colát ivott. Kedd este a rendőrség egy zágrábi egyetemen is vizsgálatba kezdett, ahol egy diák az automatából vett egy doboz kólát, amit elfogyasztva mérgezéses tünetei jelentkeztek.

A rendőrség az összes esetben nyomoz, vizsgálják, hogy a megbetegedések valóban összefüggésben állnak-e az üdítővel.

A Coca-Cola horvát leányvállalata részletes belső vizsgálatot folytatott, de a gyártási folyamatban nem találtak eltérést.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top