nlc.hu
Gasztro

Végleg bezár a budapesti Petrus étterem

Végleg bezár a ferencvárosi étterem, amelyet a Michelin-kalauz is ajánlott

A francia konyhát vivő étterem nyolc Michelin Bib Gourmand jelölést kapott, de most végleg lehúzza a rolót.
A ferencvárosi Petrus étterem

Bezár a budapesti Ferenc téren működő Petrus étterem, amelyet többször ajánlott a Michelin-kalauz is. A hírt Feke Zoltán séf jelentette be a Facebookon.

Az okokat nem részletezte, posztjában így fogalmazott:

„Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt… és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat, ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást, feltárni azokat az okokat, amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést! Amit akartam, azt hiszem, azt megmutathattam, hiszen elhozhattam Nektek azt a francia klasszik, kicsit old school vonalat, életérzést, ami számomra nagyon-nagyon kedves, mert rengeteg érték van benne! Szóval azt hiszem klassz út volt ez itt, és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni!”

Feke Zoltán emlékeztetett, hogy a nyitás után az étterem – az ár-érték arányban kiváló konyhákat jelölő – nyolc Michelin Bib Gourmand jelölést kapott, sőt 2020-ban Magyarországon a minősítést csak a Petrus tudhatta magáénak.

Hozzátette, mivel tud főzni, nem lesz vitorlásoktató, buszvezető vagy burkoló. Vagyis lesz folytatás, csak kicsit másképp, de a francia vonalat is megtartja majd.

(Kiemelt kép: Facebook/Petrus Restaurant)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top