A vacsorát majd csak ki kell olvasztani, mivel már minden étel – beleértve a mártást is – készen lapul a fagyasztóban. A 37 éves Kate Hall néhány éve, második gyerekével töltött szülési szabadságán ötlötte ki a mentő tervet, azóta sokkal kevésbé feszélyezi a főzés és az ételpazarlás – írja a Daily Mail. Azt mondja, a módszer révén
akár napi két órával kevesebbet kell a konyhában töltenie
az ünnepek alatt, így több időt tölthet férjével és két kisfiával. Kate emellett a neten is osztogatja ételtárolási és főzési tanácsait, több mint 60 000 követővel.
„Néhány éve elkezdtem előkészíteni és lefagyasztani az egyes összetevőket, hogy ne kerüljenek a szemetesbe. Szülési szabadságon voltam, és korábban is főztem, de egy kisbabával és egy óvodással sokkal nehezebben ment a dolog. Bevillant, hogy
használhatnám a fagyasztómat afféle „szünet gombként”.
Ebből pedig már logikusan következett a karácsonyi menü összelegózása és lefagyasztása is” – mesélte. Kate az ünnepi menüt felcímkézett-dátumozott összetevőkből rakja össze, beleértve a húst és a zöldségeket is. És a módszeres felkészüléssel spórolni is lehet: a karácsonyi ételek költsége két hónapra is elosztható.
„Széthúzom a költségeket. A jó előre lefagyasztás révén kihasználhatok minden akciót, amivel a karácsony előtti hónapokban találkozom. Karácsony ünnepén is csak annyit olvasztok ki, amennyire éppen szükségünk van, azzal meg, hogy egész évben lefagyasztottam a megmaradt készételt, komolyabb pénzt spóroltunk.”
Kate már Drew Barrymore talkhowjában is téríthetett
időtakarékos főzési módszerével.
A karácsonyi vacsora előre készítéséhez először is azt javasolja, hogy teszteljük, mennyire áll el az étel, ne az ünnepek alatt kelljen kapkodni, ha mégsem marad finom valami. Ha a maradékot két napon belül nem tervezzük megenni, egyből fagyasszuk le! A kiolvasztva fogyasztott ételek fogyaszthatóságát kitapasztalva egy idő után pofonegyszerű lesz a háztartásnak ez a része – biztat mindenkit Kate.