nlc.hu
Gasztro

Itt az egymilliárd forintos whisky, vevő is volt rá

Közel egymilliárd forintért adtak el egy üveg whiskyt

Még soha, semmilyen alkoholért nem fizettek ennyire sok pénzt.

A világ legdrágább alkoholos italának adásvétele természetesen nem egy pubban, sőt nem is egy luxusborászatban zajlott, hanem egy aukciós házban, és egy árverés keretében sikerült rekordösszegért értékesíteni. A végső ár 2,2 millió angol font lett, vagyis az új tulajdonos majdnem egymilliárd forintért szerzett be magának egy üveg whiskyt – derül ki a hvg híréből.

Macallan

Csak el ne ejtse! (fotó: Mathilde BELLENGER / AFP)

Ilyen összeget még borritkaságokra sem költöttek soha. A rekorder whisky egy 1926-os Macallan, ami hatvan évet töltött tölgyfa hordóban, mielőtt 1986-ban palackozták volna. Az árverésen annak ellenére „csak” 1,2 millió angol fontot vártak tőle, hogy korábban már adtak el 1,5 millió fontért egy szintén 1926-os Macallant. Ebből a whiskyből összesen tizenkét üveg készült, a címkéjüket Valerio Adami olasz festő tervezte.  

A Sothesby’s aukciósház whiskyügyi szakértője, Johnny Fowle volt olyan szerencsés, hogy megkóstolhatta az italt, igaz, csak egyetlen cseppet kapott belőle. Állítása szerint az ízvilága nagyon gazdag, sok aszalt gyümölcs van benne, valamint sok fűszer és fa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top