nlc.hu
Gasztro

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul takarítottad az air-fryered!

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul takarítottad az air-fryered!

Sok időt és kapirgálást megspórolsz, ha megfogadod ezt az egyszerű tanácsot!
Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul takarítottad az air-fryered!

Hogy mi is az az air fryer? Nos, bizonyos források szerint ez az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai berendezése – legalábbis Nagy-Britanniában. Hogy a világ többi részén is ugyanilyen népszerű-e, azt nem tudjuk, annyi biztos, hogy az angol kifejezés lényegében levegős sütést jelent. Vagyis az air fryer, ami kinézetre leginkább egy hagyományos fritőzre emlékeztet, meleg levegőt használ a sütéshez.

A Daily Star cikke szerint a britek elsősorban ropogós sültkrumpli, egészséges sültcsirke és isteni reggeli palacsinták készítéséhez használják a berendezést, aminek mostanáig egyetlen hátránya volt ismeretes: bitang nehéz volt tisztántartani.

Szerencsére csak mostanáig. A Reddit nevű közösségi oldalon ugyanis most többen is megosztották saját egyszerű, ám annál hatékonyabb módszerüket arra, hogyan maradjon az air fryer a sokadik használat után is makulátlan. Hogy mi a titok? Nos:

Miután használtam a berendezést, azon melegében feltöltöm némi langyos vízzel, amibe mosószert töltök. Míg a családdal megesszük az elkészült ételt, a mosószer teszi a dolgát, így ebéd után nincs más dolgom, mint egy nedves ruhával áttörölni az egészet

– írta az egyik kommentelő.

A hozzászólásokat böngészve úgy tűnik, a megoldás valóban az, hogy ne hagyjuk rászáradni az eszközre a szennyeződéseket. Azzal, ha közvetlenül használat után kitakarítjuk a berendezést, nem csak időt és energiát, de egy sor kellemetlen kapirgálást is megspórolhatunk magunknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top