Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul takarítottad az air-fryered!

Esvé | 2023. December 24.
Sok időt és kapirgálást megspórolsz, ha megfogadod ezt az egyszerű tanácsot!

Hogy mi is az az air fryer? Nos, bizonyos források szerint ez az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai berendezése – legalábbis Nagy-Britanniában. Hogy a világ többi részén is ugyanilyen népszerű-e, azt nem tudjuk, annyi biztos, hogy az angol kifejezés lényegében levegős sütést jelent. Vagyis az air fryer, ami kinézetre leginkább egy hagyományos fritőzre emlékeztet, meleg levegőt használ a sütéshez.

A Daily Star cikke szerint a britek elsősorban ropogós sültkrumpli, egészséges sültcsirke és isteni reggeli palacsinták készítéséhez használják a berendezést, aminek mostanáig egyetlen hátránya volt ismeretes: bitang nehéz volt tisztántartani.

Szerencsére csak mostanáig. A Reddit nevű közösségi oldalon ugyanis most többen is megosztották saját egyszerű, ám annál hatékonyabb módszerüket arra, hogyan maradjon az air fryer a sokadik használat után is makulátlan. Hogy mi a titok? Nos:

Miután használtam a berendezést, azon melegében feltöltöm némi langyos vízzel, amibe mosószert töltök. Míg a családdal megesszük az elkészült ételt, a mosószer teszi a dolgát, így ebéd után nincs más dolgom, mint egy nedves ruhával áttörölni az egészet

– írta az egyik kommentelő.

A hozzászólásokat böngészve úgy tűnik, a megoldás valóban az, hogy ne hagyjuk rászáradni az eszközre a szennyeződéseket. Azzal, ha közvetlenül használat után kitakarítjuk a berendezést, nem csak időt és energiát, de egy sor kellemetlen kapirgálást is megspórolhatunk magunknak.

Exit mobile version