A bevásárlásból hazatérve neked is az az első dolgod, hogy az élelmiszereket bepakolod a hűtőszekrénybe? Az elgondolás alapvetően nem rossz, hiszen így esélyt sem adsz annak, hogy az étel megromoljon, bizonyos esetekben mégis igaz, hogy a hűtés többet árt, mint használ.
Felejtsd el a hűtőt!
Ha biztosan jót akarsz az ételeidnek (és magadnak), a legjobb döntés, ha a boltokban alkalmazott szisztémát követed: ami ott sem került hűtőszekrénybe, azt otthon sem feltétlenül szükséges hűteni, kivéve azokat az italokat, amiket nem szobahőmérsékleten szeretnél kortyolgatni.
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha mindent a fridzsiderbe teszel, akkor hosszabb ideig friss marad: ez nem igaz! Az alábbi ételek frissessége nem tart ki tovább akkor sem, ha a hűtőbe kerülnek, az általuk nyújtott ízélmény és az állaguk viszont kifejezetten kedvezőtlen változáson mehet át. Nézd csak meg, mik azok az ételek, amiknek kívül tágasabb!
Fotó: imdb.com