Süss egy nagy tálca sajtos-sonkás muffint, és egy hétre megvan a reggelid 30 perc alatt!

Haranghy Orsi | 2024. Február 28.
Mekkora muffinsütő tálcád van otthon? Egy tizenkét darabossal már jó előre tudsz dolgozni, kivéve persze, ha gyorsan gazdára lelnek a frissen sült tésztakosárkák.

A muffin egy angolszász süteményfajta, Angliában és Amerikában különösen népszerű. Ma már itthon is egyre többen sütnek rendszeresen, a sietős hétköznapokban kifejezetten hálás műfaj.

Ha sós változatban készítjük, ideális reggelire, uzsonnára vagy könnyű vacsorára is. Bár tésztaalapú, nem kell hozzá beliszteznünk a gyúródeszkát, sem a tésztát pihentetnünk. A muffin egy igazán egyszerű, kevert tésztaféle, amit egy kis gyakorlással majd elrontani sem tudunk majd.

Így vásárolj be hozzá!

Fontos, hogy betartsuk a liszt-tojás-sütőpor-joghurt arányokat, de az ízesítésben már improvizálhatunk, és akár találomra, a hűtőnk tartalmából is válogathatunk a töltelékébe. Mire figyeljünk a sós muffinok sütésekor?

Ha nem akarjuk rásütni, akár bele is süthetjük a sajtot: sós muffin mexikói zöldségekkel / Fotó: Duy Doan, Getty Images

Süss előre, és fagyaszd le egyenként a muffinokat!

Nem csak az édes, a sós muffinok is tökéletesen alkalmasak a fagyasztásra. Nem kell megijedni a tojástól sem a hozzávalók között, biztonsággal kiolvaszthatjuk, ha a kiolvasztás után már nem rakosgatjuk, hanem elfogyasztjuk.

A sütés után tehát először hagyjuk kihűlni a muffinokat, majd egyenként vonjuk be frissen tartó fóliával vagy tegyük fagyasztható műanyagtasakba. Mélyhűtőben akár 2 hónapon át is tárolhatjuk őket. Miután kivettük a mélyhűtőből, csomagoljuk ki, és tegyük át benedvesített papírtörlőbe. Mikrohullámú sütőben rásegíthetünk a kiolvasztásra félperces etapokban, míg felmelegszik. Sütőben is rásüthetünk a végén pár percet.

Sonkával és anélkül is remek: sajtos muffin / Fotó: LauriPatterson, Getty Images

Sajtos-sonkás muffin recept

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version