nlc.hu
Gasztro

A világ legjobb szendvicsei Franciaországtól Amerikán át Vietnámig

20 szendviccsel adunk ötletet, hogy sokszínűbb szendvicseket készíts te is

Olykor nincs is jobb, mint kenni egy vajas kenyeret, és megszórni sóval. Egy szendvicsben azért mégiscsak azt szeretjük, ha minél szaftosabb és gazdagabb, nem igaz?
Croque Madame szendvics

A magyar konyha több fronton is erős, de világraszóló szendviccsel sajnos nem gyarapítottuk a nemzetközi gasztronómiát. Egy jó téliszalámis szendvics azért mindig is a szívünk csücske marad, de mit tud ez a műfaj más nemzetek konyháiban?

A szendvics lehet hideg és meleg, nyitott vagy összefordított, lapos vagy sok emeletes, sőt akár édes is. Az eredetét mindenki ismeri, a szenvedélyes kártyajátékos John Montagu, Sandwich grófja a névadója, aki azért sem akart felállni a játék mellől, hogy egyen, így két szelet kenyér között kapta az asztalhoz a húst.

Ha azt gondolnád, hogy vastag szelet párizsis zsemle vagy a rántott húsos szendvics hungarikum, nézd meg a galériánkat! Imádott szendvicsek következnek Franciaországtól Amerikán át Japánig és Vietnámig: jöjjön egy kis inspiráció az otthoni szendvicskészítéshez.

Kattints a galériánkra!

Katsu Sando, a japánok rántott húsos szendvicse
Megnézem
Összes kép (20)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top