nlc.hu
Gasztro

Pizza bogarakból

Bogarakból és lárvákból készített pizzát Kovács Lázár a Mokkában

A séf állítja, nincs kesernyés íze, nincs szaga.

Rovarlisztből készített pizzatésztát Kovács Lázár a Mokka konyhájában. “Nem kell megijedni, csak egy olyan újdonságról szeretnénk beszámolni, ami a világban már trend. Nem arról van szó, hogy ezeket a tücsköket és bogarakat most így nagyon előtérbe helyezzük, de már létezik olyan liszt, amihez ezeket a tenyésztett bogarakat használják fel” – magyarázta a séf, hozzátéve: ennek a magasabb fehérjetartalomnak köszönhetően még ropogósabb lesz a pizzatészta.

Kovács Lázár,

A szuperfoodot népszerűsítette Lázár séf a Mokkában – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Mint mondja, a világ afelé tart, hogy ezek a szuperfoodok – mint például a bogarak – egyre jobban előretörnek, és ennek nyomán megjelentek az ilyen alapú ételek is.

“Igazából a búzaliszthez adjuk hozzá a magas fehérjetartalmú adalékot. Megijedni nem kell, ez sosem fogja kiváltani a búzát!” – fűzte hozzá pizzakészítés közben Lázár séf, aki azt is felfedte, hogy a ketchupban a színezőanyag nagy része a a bíbortetűtől származik. 

bogaras pizza,

Kinézetre akár a hagyományos pizza – Forrás: TV2 / Mokka – videó

“Ez egy lehetséges alternatíva az étkezésben. Egy lehetséges alternatíva arra, hogyan pótoljuk a fehérjét nagyobb mennyiségben, de nem ez lesz a jellemző. (…) Ízben, ha nem mondom el, hogy van benne bogárliszt, akkor észre sem vesszük. Nincs kesernyés íze, nincsen szaga”  – hangsúlyozta Kovács Lázár.

“Nem kell félni a búzatermelőknek, hiszen ez egy olyan elenyésző szegmens magában a liszteknél, hogy nem fogja kicserélni a magyar búzát, csak egy olyan alternatívát tud nyújtani például a gluténérzékenyeknek, hogy lesz számukra egy olyan alternatíva, ami magasabb fehérjetartalmú lisztre épül” – tette hozzá.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top