11 őrületes rántotta a sonkás-kolbászoson túl

Pásztor Rozi | 2024. Május 07.
Rántotta, omlett vagy tükörtojás – megunhatatlan, tartalmas, tápláló reggelik és vacsorák, ráadásul annyiféleképpen készíthetjük őket. Most arra adunk ötletet, hogyan rugaszkodj el a megszokott ízesítésektől!

„Egy rántottát sem tud megsütni” – szokás mondani a konyhát kerülőkre. Pedig a főzni nem tudók nagy része egy rántottát azért csak össze tud ütni. Mindenkinek megvan a maga kedvence: ehetjük natúran, sonkával, sajttal, kolbászkarikákkal és hagymával, vagy ezek kombinációival.

Az igazi rántottafenoménok gazdagon bélelik, és több benne a plusz hozzávaló, mint a tojás. Ha nem gondoljuk túl az ízesítést, sokat játszhatunk az állagával. Valaki jól átsütve szereti, ekkor már kissé gumissá válik a textúrája. Sokan szeretik még egy kis nyákos réteggel a tetején, és alapszabály, hogy a tűzről levéve még egy kicsit tovább sül, ezért érdemes már azelőtt elzárni alatta a gázt, amikor jónak gondoljuk az állagát.

Ha nem hagyjuk lepényszerűen egyben a tojást, akkor rántotta készül. / Fotó: GMVozd, Getty Images

A rántotta attól rántotta, hogy a fakanállal megtörjük az egyben sülő, felvert tojást. Ha pedig nem törjük meg, omlett lehet a reggeli. Ekkor lepényszerűbben egyben marad a tojás, és ezt is süthetjük szárazabbra vagy hagyhatjuk kevésbé átsülten.

Akár rántotta, akár omlett készül a serpenyőnkben, szokatlan hozzávalókkal is kibélelhetjük. Rántotta és omlett variációk következnek, ha elszakadnál a megszokott ízesítésektől!

Kattints a galériánkra a rántotta és omlett ötletekért!

Rántotta friss szarvasgomba-szeletekkel

Luxusreggeli. Friss szarvasgomba-szeletekkel valami mennyei! / Fotó: Szakaly, Getty Images

Omlett kecskesajttal és aszalt paradicsommal

Ízorgia lágyan elfolyó kecskesajttal: omlett kecskesajttal és aszalt paradicsommal / Fotó: Burcu Atalay Tankut, Getty Images

Omlett cukkinivel és paradicsommal

Egy újabb nyerő páros: omlett cukkinivel és friss paradicsommal / Fotó: DebbiSmirnoff, Getty Images

Rántotta friss zöldspárgával

Szezonban vagyunk: rántotta friss zöldspárgával. Érdemes előtte kicsit meggrillezni a spárgát, hogy ne maradjonnyers. Szuperegészséges! / Fotó: Brian Macdonald, GettyImages

Omlett lazaccal és zöldségekkel

Szintén szuperegészséges: omlett lazaccal és zöldségekkel / Fotó: Максим Крысанов, GettyImages

Omlett zsenge spenótlevelekkel

Több spenótot tegyél bele, mint elsőre gondolnád, mert szinte eltűnik a sütés során. Omlett zsenge spenótlevelekkel. / Fotó: Lilechka75, Getty Images

Tagliatelle omlett vörös- és zöldpesztóval

Olasz őrület: tészta-mentőakció reggelire. Tagliatelle omlett vörös- és zöldpesztóval / Fotó: gbh007, Getty Images

Lecsóval töltött omlett

Magyar crossover: lecsóval töltött omlett / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images

Hoppá: omlettbe töltött tükörtojás tonhallal

Hoppá: omlettbe töltött tükörtojás tonhallal / Fotó:

Garnélás omlett zöldségekkel

A tenger gyümölcsei is jól állnak neki. Garnélás omlett zöldségekkel / Fotó: EndlessJune, Getty Images

Mindent bele omlett rengeteg zöldséggel

Mindent bele omlett rengeteg zöldséggel: zöldborsóval, avokadóval, cukkínivel, paradicsommal / Fotó: Westend61, Getty Images

Exit mobile version