Betiltják sokak kedvenc élelmiszerét

CS.Á. | 2024. Július 10.
Száműzi az Európai Bizottság azokat a füstölt termékeket, melyek füstaroma felhasználásával készülnek, ezek ugyanis ártalmasak az egészségre.

Sokak kedvencei a füstölt termékek, melyeket akár főzés alapanyagaként, akár önmagában is szívesen fogyasztunk, az Európai Bizottság azonban úgy döntött, hogy ezek egy részét betiltja, írja a TEOL. Persze nem kell meggyászolnunk minden füstölt árut, csupán azokat, amelyek elkészítéséhez a gyártók mesterséges füstaromát használnak. Ezek az aromák ugyanis egészségügyi kockázatot jelentenek, pedig jelenleg még számtalan élelmiszerben, többek között sajtokban, húskészítményekben, snackekben, levesekben és szószokban is gyakran megtalálható.

A füstaromákat olyan füstből állítják elő, amelyet a hagyományos élelmiszer-füstölés során is használnak, de ellenőrzött és szabályozott körülmények között. A füstöt vízbe vagy más folyadékba vezetik, frakcionálják és tisztítják, ezáltal eltávolítják belőlük a füst azon alkotóelemeit, amelyek károsak lehetnek az emberi egészségre.

Exit mobile version