nlc.hu
Gasztro
Osztrigát ettek a nyaraláson, holtan talált rá az élettársára

Osztrigát ettek a nyaraláson, holtan talált rá az élettársára

Nemrég egy szörnyű tragédiába torkollott a családi nyaralás, miután egy pár osztrigát evett. Billy LeBlanc elmondása alapján már arra kelt, hogy párja holtan fekszik mellette.

A nyár kezdetén szinte másra sem vágyunk jobban, hogy eljöjjön a várva várt szabadságunk, és végre a vízparton élvezhessük a családunk vagy a barátaink társaságát. Furcsa belegondolni abba, hogy még a legboldogabb pillanatokban is történhetnek olyan balesetek, amelyek képesek mindössze néhány másodperc alatt megváltoztatni az egész életünket.

Nemrég például egy családi nyaralás torkollott tragédiába, ugyanis egy hatéves kislány egy eltört tollasütő miatt olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy agyhalál állapotába került. Most egy pár nyaralása fordult gyászba, mégpedig egy olyan „hétköznapi” dolog miatt, amely szinte bárkivel megtörténhet egy nyaralás során. 

Billy LeBlanc

Holtan talált rá élettársára, miután osztrigát ettek (Fotó: Instagram/justbillyleblanc)

Arra ébredt, hogy az élettársa holtan fekszik mellette 

A 44 éves Billy LeBlanc gyakran tölt fel különböző videókat a Youtube-csatornájára, az Instagramon pedig több mint fél millió követővel rendelkezik. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy legutóbbi videójában egy tragikus balesetről fog beszámolni. Billy és élettársa, a 41 éves Natalie éppen a nyaralásukat töltötték, ahol nyers osztrigát fogyasztottak. 

Az osztrigaevés veszélyei

Az orvosok szerint a nyers osztriga halálos kimenetelű megbetegedést okozhat. A Vibrio vulnificus nevű baktérium általában a nyers vagy az alulsütött osztrigákban és kagylófélékben található meg. Általában hányingert, hányást, hasi fájdalmat, lázat és hidegrázást okoz. Ugyan halált ritkán okoz, azonban megvan rá az esély, ha gyenge immunrendszerű személy szervezetébe került. 

„Osztrigát ettünk, ami után mindketten rosszul éreztük magunkat néhány napig, majd felébredtem, és láttam, hogy elment” – emlékezett vissza Billy a történtekre, akinek a mai napig homályos emlékei vannak a történtekről, mivel a vírus miatt kénytelen volt 12 napot a kórházban tölteni. 

Mindig emlékezni fogok arra, hogy hogyan tévedtünk el együtt szinte mindenhol. Mindig szeretni fogom, és hiányozni fog. Legyetek biztonságban, és tartsátok közel magatokhoz a szeretteiteket, soha nem tudhatod, hogy mikor látod őket utoljára.

Billy azt is hozzátette, hogy ebben a helyzetben kénytelen újratervezni az egész életét, így azt is ki kell találnia, hogy mihez kezdjen az elkövetkezendő időszakban. A tartalomgyártó életében sajnos nem ez az első tragédia, ugyanis az előző házasságából született fia,  a 13 éves Caleb 2015-ben hirtelen szívleállás következtében vesztette el életét. Natalie-t a 17 éves fia is gyászolja – írja a Daily Mail.

A CDC becslése szerint az évente jelentett 80 ezer vibrio fertőzés körülbelül 65 százaléka szennyezett élelmiszer fogyasztása miatt alakul ki. 

„Körülbelül minden ötödik ember belehalt a fertőzésbe, olykor a megbetegedést követő egy-két napon belül” – közölte a CDC. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top