nlc.hu
Gasztro
Mákos tészta a New York Timesban

Ettől a magyar ételtől van oda a The New York Times

Egy hagyományos magyar finomságot ajánl olvasói figyelmébe a New York Times.

Mi az a népszerű magyar étel, amelyhez csak négy hozzávaló kell? A New York Times olvasói már tudják a választ, mert a lap a mákos tésztát ajánlja a figyelmükbe. A gasztronómiai mellékletben megjelent cikk lépésről lépésre mutatja be az édes magyar fogás elkészítését – vette észre a hvg.hu.

mákos étel

A mákos tészta sikere (Fotó: Getty Images)

Az amerikai lap szerint ez az étel már a 16. században is létezett, és nem véletlen a népszerűsége.

A New York Times receptje szerint a kifőtt tésztát egy kis vajjal kell összeforgatni, és darált mákkal, cukorral megszórni. „A magyarul mákos tészta néven ismert étel már a 16. században is létezett, a parasztok által kedvelt, szerény fogás volt.

Ha odavagy a mákért, akkor azért a mákos tésztán túl is van élet, ebben a cikkünkben szedtünk össze neked mákos recepteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top