

Görögország megunhatatlan úti cél. Azt mondják róla, hogy ha eljutottál egy pontjára, akármennyire is imádtad és visszavágysz, legközelebb egy másik részét válaszd, annyi izgalmas és szép arca van az Égei-tenger, a Jón-tenger és a Földközi-tenger által határolt országnak.
A görög konyha az egymással sok átfedést mutató balkáni és közel-keleti konyhák között is egészen egyedi. Kissé natúr, nem fűszerezik túl az ételeiket, az alapanyagaik pedig önmagukban is jó ízűek. A napérlelte finomságok, a világhíres görög olívabogyók, olívaolaj és borok mellett a tejtermékeik egyszerűen isteniek – kint átértékeli az ember a legegyszerűbb natúr joghurtról és lágy fehér sajtról alkotott elképzeléseit is.
20 ételt mutatunk, amiket érdemes végigkóstolni a görögországi nyaraláson. Ne feledjétek, hogy a méltán neves gyrost a szülőhazájában jirosznak ejtik, és más, mint a török kebab. Még natúrabb, érvényesül benne a krémes tzatziki, a görög pita puha, tesznek bele sült krumplit is, és meglocsolják olívaolajjal. A többi görög finomságért kattints a galériánkra!




