Görög saláta, a horatiki
A görög salátát csak mi hívjuk így, a horatiki magyarul parasztsaláta. / Fotó: Moonstone Images, GettyImages
Fotó megosztása:
Nyers polipok a görög tengerparton
Polipok konyhai felhasználás előtt. Ha szereted a tenger gyümölcseit, a frissen fogott polip Görögországban nem maradhat ki. / Fotó: Manuel Breva Colmeiro, Getty Images
Fotó megosztása:
Olívabogyók egy athéni piacon
A görög olívabogyó legendás. Önmagában is csemege. Töltve meg pláne! / Fotó: J2R, Getty Images
Fotó megosztása:
Taramosalata, a görög halikrakrém
Egy autentikus ínyencség: taramosalata, a görög halikrakrém. / Fotó: sbossert, Getty Images
Fotó megosztása:
Dolmades, a rizzsel-hússal töltött görög töltött szőlőlevél
A Balkánon mindenhol megvan a helyi verzió. Dolmades, a rizzsel-hússal töltött görög töltött szőlőlevél. / Fotó: Patricia Fenn, Gallery Getty Images
Fotó megosztása:
Fava, a sárgaborsó-krém
Ha szereted a sárgaborsó-főzeléket, rá fogsz kattanni a favára! Egy igazi mediterrán mártogatós pitával. / Fotó: AndreaKuipers, Getty Images
Fotó megosztása:
Tzatziki
Az igazi görög tzatziki sokkal lágyabb, krémesebb. / Fotó: Judith Haeusler, Getty Images
Fotó megosztása:
Garnélás saganaki
A saganaki megannyi módon készülhet, íme egy garnélás, paradicsomos, fetás megfejtés. / Fotó: photoman, Getty Images
Fotó megosztása:
Melitzanes sto fourno, a fetával, paradicsommal puhára sütött padlizsán
Melitzanes sto fourno, a fetával, paradicsommal puhára sütött padlizsán. / Fotó: Lorenzo Gaudenzi, Getty Images
Fotó megosztása:
A görög gyrosba pitában sok tzatziki és sült krumpli is kerül.
A görög gyros puha pitával készül, mellé tzatziki és sült krumpli is kerül. / Fotó: Rawf8, Getty Images
Fotó megosztása:
Souvlaki
Souvlaki, a nyárson sült hús sertés, bárány, marha és csirke is lehet. A görög konyha egyik alapvetése. / Fotó: summerphotos, Getty Images
Fotó megosztása:
Moussaka
A moussaka így is érkezhet, kis cserépedényben. / Fotó: iuliia_n, Getty Images
Fotó megosztása:
Moussaka
És így is érkezhet a moussaka, elegánsabb éttermekben. / Fotó: Sabina Galja, Getty Images
Fotó megosztása:
Pastitsio, a görög tésztarakottas
Pastitsio, a görög tésztarakottas. Darált hússal, szaftosan, paradicsommal és besamellel, csőtésztával. / Fotó: bernjuer, Getty Images
Fotó megosztása:
Spanakopita, a görög spenótos pite
Spanakopita, a görög spenótos, fetasajtos pite rétestésztával / Fotó: GrigoriosMoraitis, Getty Images
Fotó megosztása:
Stifado, az egész hagymákkal főtt görög marharagu
Stifado, az egész hagymákkal főtt görög marharagu. Egy kis fahéj teszi különlegessé. / Fotó: gorchittza2012, Getty Images
Fotó megosztása:
Soutzoukakia, a görög paradicsomos húsgombóc
Van olyan ország, ahol nem imádnák a paradicsomos szószban főtt húsgombócokat? Görögül soutzoukakia a neve. / Fotó: starets, Getty Images
Fotó megosztása:
Koulouri. A hagyományos görög perec szezámmal borítva
Koulouri. A hagyományos görög perec szezámmal van borítva. Egyétek frissen, ropogósan! / Fotó: k_samurkas, Getty Images
Fotó megosztása:
GettyImages-1297617686
Lokma, a mézzel, d
Fotó megosztása:
Szabadtéri asztal görög ételekkel és uozóval a tengerparton
Az uozo-kóstolás se maradjon el! / Fotó: Dreamer Company, Getty Images
Fotó megosztása:
Étkezde Görögországban
καλή όρεξη (ejtsd: kalí órexi), azaz jó étvágyat! / Fotó: zoom-zoom, Getty Images
Fotó megosztása: