
A friss kenyér egy életérzés. Az illata, a roppanós héja, a pihe-puha belseje. Egy-két nap alatt azonban veszít az élvezeti értékéből, habár minél jobb minőségű, házias kenyerünk van, annál lassabban válik ehetetlenné.
Érdemes nem megvárni, amíg már nem vonzó. Régi módszer, ha kiszárítjuk és saját morzsát készítünk belőle. Sokkal gyorsabb azonban, ha felszeleteljük vagy kockákra vágjuk a kenyérmaradékot, és bedobjuk a mélyhűtőbe. Új sorsot szánhatunk neki akár még szikkadt állapotában, akár a fagyasztóból elővéve és kiengedve a megmaradt kenyérkénket.
A magyar konyhában egy klasszikus felhasználási mód, ha tejbe áztatjuk, petrezselymet, vöröshagymát adunk hozzá, és húsokat töltünk vele. Ennél sokkal egyszerűbb és még összetettebb ételeket is készíthetünk a kenyérmaradékból is persze.
13 ötletet hoztunk a maradék kenyér felhasználására, kattints a galériánkra!



