nlc.hu
Gasztro
Piacozás csónakokból: 15 mesés kép Thaiföld úszó piacairól

15 mesés kép Thaiföld úszó piacairól – sajnos egyre kevesebb van már belőlük

Hallottál már Thaiföld úszó piacairól? Megmutatjuk a délkelet-ázsiai ország egyik legérdekesebb hagyományát.
Thaiföldi buddhista szerzetesek az árusok között az úszó piacon

Thaiföld varázslatos. A hegyektől a híres szigetekig, a buddhista kultúrától a gasztronómiáig. Itt a street food nem csak amolyan divatos címke, hanem valóban az utcán főznek és esznek, mégpedig egyszerűen kiváló ételeket. A különleges helyi street food életet és a thai piacok hangulatát ötvözik az úszó piacok, ahol nem tévedés: csónakokból árulják a portékáikat a piaci kofák. A vásárlók a csatorna vagy a folyó szélére állva vásárolhatnak a kikötő csónakoknak, de akár mi is csónakba szállhatunk a piacozáshoz.

Az úszó piacok Thaiföld folyóvölgyi életé mai is fellelhető mementói. Évszázadokon át ugyanis kiemelkedő szerepet játszott a vízi közlekedés és a halászat a kereskedelemben. A csatornahálózatot használták a helyiek a mindennapi életük bonyolításához, és a kereskedésen kívül az egyik legkülönlegesebb vendéglátási formát is megteremtették az úszó piacokon. A tengeri herkentyűkből készült ételek gyakran a halászok néhány órával azelőtti friss fogásából készülnek.

15 kép a világ egyik legkülönlegesebb piacáról – kattints a galériánkra!

Úszó piac Thaiföldön
Megnézem
Összes kép (15)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top